Ρωσία: Πέντε νεκροί σε υπόγειο ξενοδοχείου - Πλημμύρισε βραστό νερό από έκρηξη σωλήνα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 12:57
Ρωσία: Πέντε νεκροί σε υπόγειο ξενοδοχείου - Πλημμύρισε βραστό νερό από έκρηξη σωλήνα

Πέντε άνθρωποι -ανάμεσά τους και ένα παιδί- έχασαν τη ζωή τους σήμερα στο Περμ της Ρωσίας έπειτα από έκρηξη ενός σωλήνα ύδρευσης στη διάρκεια της νύχτας, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει με βραστό νερό το υπόγειο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου.

Τρεις άλλοι άνθρωποι που υπέστησαν εγκαύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. O γιατρός που ανέλαβε τη φροντίδα των τραυματιών, ο Αντρέι Μπαμπίκοφ, δήλωσε ότι μια 33χρονη γυναίκα έχει εγκαύματα που καλύπτουν το 35% του σώματός της. Δύο άνδρες, ηλικίας 28 και 35 ετών, νοσηλεύονται σε λιγότερο σοβαρή κατάσταση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Mini Hotel Caramel, το οποίο στεγάζεται στο υπόγειο ενός κτηρίου κατοικιών, ανακοίνωσε η ερευνητική επιτροπή της περιοχής.

Οι ερευνητές ξεκίνησαν ποινική έρευνα με την κατηγορία για παροχή υπηρεσιών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, ενώ θα εξετάσουν ως μάρτυρες τους τραυματίες και θα συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία από τον τόπο του δυστυχήματος.

 


 

Ο κυβερνήτης της περιοχής Μαξίμ Ρεσέτνικοφ χαρακτήρισε το περιστατικό «φρικτό».

«Θα διενεργήσουμε τους απαραίτητους ελέγχους σε συνεργασία με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τους διασώστες, οι οποίοι υπέστησαν και οι ίδιοι εγκαύματα στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν ανθρώπους», δήλωσε ο Ρεσέτνικοφ.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA υποστηρίζει ότι ο σωλήνας θέρμανσης, ο οποίος εξερράγη, λειτουργούσε από το 1962 και είχε σπάσει επανειλημμένως στο παρελθόν. «Δεν υπήρξαν θύματα στις προηγούμενες εκρήξεις. Δεν αντικαταστάθηκε, μόνο επισκευάστηκε», είπε ανώνυμη πηγή στο πρακτορείο.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 14:11