Η κεντρώα κυβέρνηση μειοψηφίας της Ρουμανίας υιοθέτησε νέους περιορισμούς για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού και ανακοίνωσε ότι παρατείνει την κατάσταση συναγερμού στη χώρα ως τα μέσα Νοεμβρίου.

Στη Ρουμανία καταγράφονται πάνω από 3.000 νέα κρούσματα ημερησίως τις τελευταίες ημέρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 160.461. Εξάλλου 5.535 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Covid-19, με τη χώρα να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας στην ανατολική Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αργά χθες Τρίτη ότι απαγορεύει από αύριο Πέμπτη 15 Οκτωβρίου όλες τις ιδιωτικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως γάμους και βαφτίσεις. Παράλληλα η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και στους δημόσιους χώρους στις πόλεις όπου ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων σε διάστημα δύο εβδομάδων ξεπερνά τα 3 ανά 1.000 ανθρώπους.

Μέχρι τώρα η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους και σε εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, όπως οι αγορές.

Παράλληλα η λειτουργία θεάτρων, κινηματογράφων και εσωτερικών χώρων εστιατορίων θα εξαρτάται από τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε κάθε πόλη. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να λειτουργούν στο 50% της χωρητικότητάς τους στις περιοχές όπου τα κρούσματα είναι λιγότερα από 1,5 ανά 1.000 ανθρώπους και στο ένα τρίτο της χωρητικότητάς τους στις πόλεις όπου τα κρούσματα κυμαίνονται μεταξύ 1,5 και 3 ανά 1.000 κατοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης