Σανγκάη: Έκλεισαν 14 εργοστάσια κατασκευής μπαταριών μολύβδου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011, 12:13
Σανγκάη: Έκλεισαν 14 εργοστάσια κατασκευής μπαταριών μολύβδου
Μετά τις ιατρικές εξετάσεις που αποκάλυψαν τη μόλυνση από μόλυβδο 32 παιδιών στην Κίνα, 14 από τα 17 εργοστάσια κατασκευής μπαταριών μολύβδου που έχει η Σανγκάη έκλεισαν, προκειμένου να υποβληθούν σε κανονισμούς ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το δημοτικό γραφείο Περιβαλλοντικής Προστασίας.

Μεταξύ των εργοστασίων που έκλεισαν είναι και ένα εργοστάσιο που λειτουργεί με αμερικανικά κεφάλαια του ομίλου Johnson Controls, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως τα τέλη της χρονιάς και που μπορεί να είναι η αιτία της δηλητηρίασης των παιδιών, σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα «Shanghai Daily».

Η Johnson Controls, μια εταιρεία των Η.Π.Α., επιβεβαίωσε τη διακοπή της λειτουργίας του προσωρινά, αλλά απορρίπτει την ευθύνη για τη μόλυνση των παιδιών, γράφει η «Ημερησία» της Σανγκάης.

«Στη βάση των πληροφοριών που διαθέτουμε σήμερα, δεν νομίζουμε ότι το εργοστάσιό μας προκάλεσε ένα τέτοιο επίπεδο ρύπανσης στην περιοχή» αναφέρει ανακοίνωση του ομίλου.

Η δηλητηρίαση από μόλυβδο, που μπορεί να επιφέρει καθυστέρηση στην ανάπτυξη και νοητική υστέρηση στα παιδιά, είναι αρκετά συχνή στην Κίνα.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011, 12:30