Να υπερψηφίσουν το πακέτο ύψους 60,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων (45,57 δις ευρώ) προς τις πολιτείες οι οποίες επλήγησαν από τον τυφώνα Σάντι κάλεσε τους ρεπουμπλικάνους βουλευτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, o Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι οι πολιτείες οι οποίες επλήγησαν σκληρά χρειάζονται ομοσπονδιακή αρωγή, ώστε να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των καταστροφών της 29ης Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δήλωσή του μάλιστα, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε έμφαση στην ενότητα την οποία επιδεικνύει, όπως είπε, το αμερικανικό έθνος μπροστά στις τραγωδίες.

«Καλώ τους Ρεπουμπλικάνους να φέρουν το θέμα σε ψηφοφορία σήμερα και να εγκρίνουν το πακέτο χωρίς καθυστέρηση για τους συμπατριώτες μας», κατέληξε ο Ομπάμα.
Το πακέτο εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Γερουσία, με τη συναίνεση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

Η έγκρισή του έμεινε πίσω λόγω των διαβουλεύσεων για την αποφυγή του λεγόμενου «δημοσιονομικού γκρεμού», ενώ ρεπουμπλικάνοι βουλευτές έχουν επιμέρους αντιρρήσεις για πτυχές του πακέτου, οι οποίες θεωρούν ότι είναι άσχετες με τις καταστροφές από τον τυφώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κύριος όγκος της ομοσπονδιακής βοήθειας θα κατευθυνθεί προς τις πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ και του Κονέκτικατ.

Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης