Συνδικαλιστικές πηγές της κοινοπραξίας Airbus ανακοίνωσαν, σήμερα, ότι αυτή «τελεί σε εγρήγορση», αναφορικά με τις επιπτώσεις για τους πελάτες της και τις τράπεζες από την κρίση.

Συγχρόνως, όμως, οι ίδιες πηγές ανήγγειλαν το νέο σχέδιο της κοινοπραξίας, για εντατικοποίηση της μηνιαίας παραγωγής του επιβατικού αεροπλάνου Α320, μέχρι το τέλος του 2011, ώστε από το 2013 να παράγονται αν είναι δυνατόν 44 Α320 τον μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, η κοινοπραξία παράγει κάθε μήνα 38 Α320, έχοντας όμως αποφασίσει ότι προέχει η μηνιαία παραγωγή να ανέλθει περί τα τέλη του 2012 στα 42.

Όταν η παραγωγή κλιμακωθεί κατ’ αυτόν τον ρυθμό, ο σχεδιασμός για την κατανομή του έργου θα είναι ο εξής: 26 επιβατικά αεροπλάνα να κατασκευάζονται στο εργοτάξιο στο Αμβούργο, ανά 4 στο εργοτάξιο στην κινεζική πόλη Τιαντζίν και σε αυτό στην Τουλούζη.

Για το αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο επιβατικού αεροπλάνου, που είναι το Α330-340, και έχει και μεγαλύτερη πτητική αυτονομία, ο νέος προγραμματισμός είναι κατά τους ερχόμενους μήνες να παράγονται 8,5 με 9 περισσότερα αεροπλάνα του τύπου, κάθε μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης