Ο πρωθυπουργός της Ζιμπάμπουε ανακοίνωσε χθες ότι η εκλογική διαδικασία μετά την πρόσφατη διάλυση της κυβέρνησης-συνασπισμού θα διεξαχθεί σε 12 μήνες.

«Σε 12 μήνες θα έχουμε εκλογές σε αυτή τη χώρα. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι ειρηνικές και ελεύθερες», τόνισε ο Morgan Tsvangirai, μιλώντας σε εκδήλωση λίγο πριν το συνέδριο του κόμματός του, Κίνηση για Δημοκρατική Αλλαγή (MDC), στην πόλη Μπουλαμπάγιο, 450 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Χαράρε. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ο ισχυρός άνδρας της αφρικανικής χώρας αναμένεται να εκλεγεί εκ νέου αρχηγός του κόμματος προκειμένου να το προετοιμάσει για τις εκλογές έναντι του βασικού του πολιτικού αντιπάλου, προέδρου, Robert Mugabe.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Morgan Tsvangirai εξέφρασε τη σιγουριά του ότι το κόμμα του θα επικρατήσει αφήνοντας πίσω τις «μαύρες» σελίδες της αποτυχημένης περιόδου της κυβέρνησης-συνεργασίας που κυβερνούσε τη χώρα από το 2009.

«Θα είμαστε η επόμενη κυβέρνηση της χώρας η οποία θα κληθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της ανεργίας που ξεπερνάει το 85%. Έχουμε υποχρέωση να αναζωογονήσουμε την οικονομία και να την κάνουμε μια από τις καλύτερες της Αφρικής», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, δε παρέλειψε να κάνει ευθεία επίθεση στον πρόεδρο Mugabe, σημειώνοντας ότι οδήγησε τη χώρα στην υπανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Robert Mugabe και το κόμμα του Zanu PF οδήγησε τη χώρα 30 χρόνια πίσω. Είναι υποχρέωσή μας ως επόμενη κυβέρνηση να την επαναφέρουμε».

Αφορμή για τη διάλυση της κυβέρνησης-συνασπισμού στις 11 Μαρτίου ήταν οι αποκαλύψεις για κατάχρηση δημοσίου χρήματος από τον πρόεδρο Mugabe και στενούς του συνεργάτες. Ο τελευταίος θεωρείται ως το άτομο-κλειδί που βρίσκεται πίσω από τις αδικαιολόγητες συλλήψεις και τις παράνομες κρατήσεις στελεχών του κόμματος MDC.

Κλίμα τρομοκρατίας στη Ζιμπάμπουε, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011, 01:02

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης