Ολοκληρώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες η πρώτη συνάντηση των αντιπροσωπειών από τη Σερβία και το Κόσοβο, με στόχο την εξεύρεση λύσεων σε ζητήματα που αφορούν στην καθημερινή ζωή των πληθυσμών.

Ο πρώτος γύρος διαλόγου ξεκίνησε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες υπό την προεδρία του Βρετανού μεσολαβητή της Ε.Ε, Ρόμπερτ Κούπερ, με τη συμμετοχή της σερβικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς, και του Κοσόβου, με επικεφαλής την Εντίτα Ταχίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε.Ε., οι συναντήσεις έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα και ήταν ενημερωτικές και παραγωγικές, ενώ και οι δύο πλευρές τόνισαν ότι υποστηρίζουν τον διάλογο και τη συνέχεια της διαδικασίας.

Ο κ. Κούπερ επεσήμανε ότι στόχος του διαλόγου είναι η άρση των εμποδίων στην καθημερινή ζωή των πληθυσμών, η βελτίωση της συνεργασίας και η ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.

Στο τραπέζι του διαλόγου βρέθηκαν ζητήματα, όπως το κτηματολόγιο, τα βιβλία μητρώων των δήμων, το τοπικό εμπόριο και η ελεύθερη διακίνηση αγαθών, οι τηλεπικοινωνίες και αερομεταφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση, τέλος, επισημαίνεται ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει σύντομα δεύτερη συνάντηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης