Η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Πρίτι Πάτελ, επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιβάλει καραντίνα 14 ημερών στους εισερχόμενους στη χώρα.

«Καθώς ο κόσμος αρχίζει να αναδύεται από αυτό που ελπίζουμε ότι ήταν το χειρότερο στάδιο της πανδημίας του κορωνοϊού, πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον και να προστατεύσουμε τους Βρετανούς πολίτες μειώνοντας τον κίνδυνο κρουσμάτων που διασχίζουν τα σύνορά μας», ανακοίνωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εισάγουμε αυτά τα νέα μέτρα τώρα για να διατηρήσουμε τον ρυθμό μετάδοσης σε χαμηλό επίπεδο και να αποτρέψουμε ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα».

«Περιμένω ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων θα κάνει το σωστό και θα τηρήσει αυτά τα μέτρα. Αλλά θα λάβουμε μέτρα επιβολής κατά της μειονότητας των ανθρώπων που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των άλλων», δήλωσε η υπουργός.

Τα μέτρα απομόνωσης δύο εβδομάδων θα επιβληθούν σε όλες τις νέες αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 8 Ιουνίου. Θα επιβληθούν πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν την καραντίνα προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση νέων περιπτώσεων κορωνοϊού από το εξωτερικό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ενημερώσουν τις Aρχές για το πού θα διαμείνουν και θα πραγματοποιούνται έλεγχοι με στόχο τη διασφάλιση της τήρησης της καραντίνας για δεκατέσσερις ημέρες, επιβεβαίωσε η υπουργός. Όλες οι νέες αφίξεις, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πρέπει να συμπληρώσουν μια διαδικτυακή «φόρμα εντοπισμού επαφών», συμπεριλαμβανομένων των περαιτέρω ταξιδιωτικών πληροφοριών. Σε αντίθετη περίπτωση, θα τιμωρούνται με πρόστιμο 100 £.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης