Σε λαϊκό προσκύνημα θα εκτεθεί η σορός του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος απεβίωσε την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012.

Η σορός του εκτίθεται στο «Προεδρικό» Μέγαρο των κατεχόμενων της Λευκωσίας, ενώ σήμερα προηγήθηκε τελετή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο νυν Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, χαρακτήρισε τον Ντενκτάς «ήρωα». Επέλεξε, ανέφερε, να είναι ο αγωνιστής των Τουρκοκυπρίων «φορώντας πύρινο γιλέκο» και ιδρύοντας και διευθύνοντας την ΤΜΤ εναντίον της ΕΟΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ίδρυτή πρόεδρε, ηγέτη για πάντα, μην ανησυχείς. Κανείς δεν μπορεί εμένα και το λαό να μας αναγκάσει να υποχωρήσουμε από το “κράτος”. Καμιά πίεση, ό,τι και να τάξουν, δεν θα αποτρέψει εμένα και τον λαό απ’ το να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη διζωνικότητα, τους δύο λαούς και τη συνέχιση των ενεργών και έμπρακτων εγγυήσεων της Τουρκίας», τόνισε ο κ. Έρογλου κατά την τελετή.

Το φέρετρο του Ραούφ Ντενκτάς, το οποίο είναι σκεπασμένο με τις σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας, θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα αύριο λίγο πριν από την κηδεία του. Κατά μήκος της πομπής του φέρετρου από το νοσοκομείο στο «προεδρικό», με στρατιωτικό όχημα, είχε συγκεντρωθεί στους δρόμους κόσμος, ενώ μαθητές κρατούσαν σημαίες της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου» και φωτογραφίες του Ραούφ Ντενκτάς.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης