Στην ολλανδική δικαιοσύνη θα οδηγηθούν όπως έχει γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών οι ύποπτοι για την κατάρριψη της επιβατικής πτήσης MH17 το 2014 στην ανατολική Ουκρανία.

Η εν λόγω απόφαση σημειώνεται πως ελήφθη ύστερα από απόπειρες, τις οποίες παρεμπόδισε η Ρωσία το 2015, να συσταθεί ένα διεθνές δικαστήριο για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, που στοίχισε τη ζωή και στους 298 επιβαίνοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα θύματα προέρχονταν από 17 χώρες. Τη ζωή τους κατά την κατάρριψη του αεροσκάφους έχασαν μεταξύ άλλων και 196 Ολλανδοί.

Το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο ερεύνησε το συμβάν, κατέληξε τον Οκτώβριο του 2015 στο πόρισμα ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πύραυλο ρωσικής κατασκευής. Οι ερευνητές από την πλευρά τους είχαν δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι ο πύραυλος είχε εκτοξευθεί από εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μπερτ Κέντερς ανέφερε σε ανακοίνωσή τους πως η ερευνητική ομάδα, της οποίας ηγείται η Ολλανδία και στην οποία συμμετέχουν επίσης η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Μαλαισία και η Ουκρανία, θα συνεχίσει το έργο της κατά τη «φάση της δίωξης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής οι ύποπτοι για την κατάρριψη του αεροσκάφους δεν έχουν ακόμα κατονομαστεί. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης