Συνέχιση της διαδικασίας διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένταξη στην Ένωση των υποψήφιων και πιθανών υποψήφιων κρατών, τα οποία είναι μέλη της Κεντροευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας (CEI), ζήτησαν οι συμμετέχοντες στη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της CEI που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

Στην τελική διακήρυξη που υιοθετήθηκε στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της CEI – της κοινοβουλευτικής διάστασης του οργανισμού – τονίζεται ότι η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων συμβάλλει στην προώθηση και στη διαφύλαξη της πολιτικής σταθερότητας, στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο εξέφρασαν ανησυχία για το νέο κύμα παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, με το οποίο είναι αντιμέτωπη η Ευρώπη και για την ενδεχόμενη αρνητική επίδρασή του στη διαδικασία διεύρυνσης της Ε.Ε..

Οι εκπρόσωποι Κοινοβουλίων των χωρών – μελών της CEI χαιρέτισαν τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την πρόοδο που πέτυχαν οι χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης όσον αφορά στην προσέγγιση των ευρωπαϊκών δημοκρατικών προδιαγραφών και την ανάπτυξη της οικονομίας της αγοράς. Με τη λήξη της Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της CEI, η Σερβία παρέδωσε την προεδρία του οργανισμού στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης