Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκέοργκι Ιβάνοφ, είχε τη Μ. Τρίτη στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στους δύο άνδρες ήταν το καθεστώς αυτοκεφάλου εκκλησίας, το οποίο διεκδικούν οι ορθόδοξες μητροπόλεις στη ΠΓΔΜ και το οποίο δεν αναγνωρίζεται από το αρμόδιο Πατριαρχείο της Σερβίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εκκλησίες ασχολούνται με εκκλησιαστικά θέματα. Οι πολιτικοί έχουν περιορισμένη εντολή σε αυτά. Είμαι ικανοποιημένος από τη διαδικασία που συνεχίζεται και πιστεύω ότι τελικά οι εκκλησίες θα φτάσουν σε μία λύση», εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

«Όλοι μας χρειάζεται να πάμε πίσω, στην πηγή της πίστεως και στον σεβασμό των πνευματικών αξιών, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις σημερινές προκλήσεις», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε ότι «οι σκέψεις του και οι προσευχές του επίσης και οι προσπάθειές του είναι για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να υπάρξει ορθόδοξη ενότητα».
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να συνεχάρη τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ για τη δέσμευση του στις πνευματικές αξίες, το διάλογο και την ανοχή του στη διαφορετικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης