Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Ιράν θα συναντηθούν σήμερα, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος, καθώς συνεχίζουν να υφίστανται σημαντικές διαφωνίες για το περιεχόμενο της οριστικής συμφωνίας που έχει σκοπό η Ισλαμική Δημοκρατία να περιορίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων που της επιβάλλονται.

Ο Τζον Κέρι και ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ θα έχουν συνομιλίες στη Βιέννη εν όψει της προθεσμίας της Τρίτης, που πάντως πολλοί αξιωματούχοι και αναλυτές αναμένουν ότι δεν θα τηρηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξακολουθούν να υφίστανται μεγάλες διαστάσεις απόψεων, ιδίως όσον αφορά στην αλληλουχία της άρσης των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν και τη φύση των μηχανισμών επιτήρησης για να εξασφαλιστεί ότι η Τεχεράνη δεν θα παραβιάσει την όποια συμφωνία.

«Οι αμέσως προσεχείς ημέρες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες» είπε ανώτερος δυτικός διπλωμάτης υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, εκτιμώντας ότι οι συνομιλίες μπορεί να ξεπεράσουν κατά δύο ή τρεις ημέρες την προθεσμία που έχει καθοριστεί από τα ίδια τα μέρη.

Ο Αμπάς Αραγτσί, ανώτατο στέλεχος της ιρανικής διαπραγματευτικής ομάδας, δήλωσε ότι οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις είναι μια «αργή και δύσκολη διαδικασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης