Τετ α τετ Μέρκελ - Ολάντ εν όψει της Συνόδου στην Μπρατισλάβα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016, 22:55
Τετ α τετ Μέρκελ - Ολάντ εν όψει της Συνόδου στην Μπρατισλάβα
Η καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ θα συναντήσει στη γαλλική πρωτεύουσα την Πέμπτη τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, με στόχο «την εναρμόνιση» των θέσεων του Βερολίνου με το Παρίσι, την παραμονή της Συνόδου της ΕΕ στη Μπρατισλάβα, με επίκεντρο το Brexit, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της καγκελαρίας.

«Αυτή η συνάντηση θα συμβάλει στο να υπάρξει εναρμόνιση (των θέσεων) Γαλλίας- Γερμανίας πριν από την άτυπη Σύνοδο με θέμα την μελλοντική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 16η Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα», όπου θα συμμετάσχουν τα 27 εναπομείναντα κράτη μέλη της ΕΕ, επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της Μέρκελ σε ένα δελτίο Τύπου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 τοπική ώρα (13.30 ώρα Ελλάδος) και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, διευκρίνισε από την πλευρά της η γαλλική προεδρία.

Εν όψει αυτής της Συνόδου για την επόμενη ημέρα μετά το Brexit, που διεξάγεται τρεις μήνες μετά την απόφαση των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ε.Ε., η Γαλλία και η Γερμανία έχουν προετοιμάσει κοινές προτάσεις, κατόπιν αιτήματος του κ. Ολάντ και της κ. Μέρκελ, με στόχο να καταστήσουν την ευρωπαϊκή άμυνα πιο αποτελεσματική.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016, 22:55