Συνελήφθη ο επικεφαλής εξτρεμιστικής σιωνιστικής οργάνωσης στο Iσραήλ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015, 22:23
Συνελήφθη ο επικεφαλής εξτρεμιστικής σιωνιστικής οργάνωσης στο Iσραήλ
Τον επικεφαλής ενός δικτύου εξτρεμιστών Εβραίων συνέλαβαν οι αρχές του Ισραήλ, στον απόηχο του εμπρησμού κατοικίας στη Δυτική Όχθη, την Παρασκευή.

«Ο Μέιρ Έτινγκερ συνελήφθη στο Σαφέντ λόγω της δράσης που έχει αναπτύξει στους κόλπους μιας εξτρεμιστικής εβραϊκής οργάνωσης» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας.

O Μέιρ Έτινγκερ, ηλικίας περίπου 20 ετών, συνελήφθη «για εθνικιστικά εγκλήματα» επισήμανε από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν υπάρχουν υποψίες ότι ενεπλάκη άμεσα στον εμπρησμό της Παρασκευής ή εάν ανακρίνεται για τη συμμετοχή του σε άλλες ρατσιστικές βιαιοπραγίες.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο 20χρονος θεωρείται ο εγκέφαλος μιας οργάνωσης που είναι υπεύθυνη για την φωτιά που ξέσπασε την 18η Ιουνίου στην Εκκλησία του Πολλαπλασιασμού στις όχθες της λίμνης Τιβεριάδας, έναν από τους σημαντικότερους τόπους της χριστιανικής λατρείας.

Ο Έτινγκερ είναι ο εγγονός του Μέιρ Καχάνε, ενός ραβίνου που ίδρυσε το ρατσιστικό αντιαραβικό κίνημα Καχ και δολοφονήθηκε το 1990.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015, 22:23