Yπό κράτηση έχει τεθεί ο Κουβανός αντιφρονών, Guillermo Fariñas, σύμφωνα με τη μητέρα του, ο οποίος, μάλιστα, το 2010 τιμήθηκε με το βραβείο Ζαχάρωφ.

«Μίλησα μαζί του και μου είπε ότι κρατείται στο τρίτο αστυνομικό τμήμα της Σάντα Κλάρα και μετά το έκλεισε», είπε η μητέρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο αργότερα και ο Elizardo Sanchez της κουβανικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εθνική Συμφιλίωση, είπε ότι ο ψυχολόγος, ο οποίος τον περασμένο χρόνο έκανε απεργία πείνας επί 135 μέρες, τέθηκε υπό κράτηση μαζί με ακόμη 15 αντιφρονούντες.

Στις 15 Δεκεμβρίου, ένα άδειο κάθισμα τυλιγμένο με την σημαία της Κούβας συμβόλιζε την άρνηση της Αβάνας να επιτρέψει στον Φαρίνα να παραλάβει το βραβείο Ζαχάρωφ στο Στρασβούργο.

Ο Fariña, ο οποίος δεν κατάφερε να ταξιδέψει στη γαλλική πόλη, όπου βρίσκεται το Ευρωκοινοβούλιο, γιατί οι αρχές δεν του εξέδωσαν βίζα, κάλεσε τους Ευρωπαίους να δώσουν μάχη για την απελευθέρωση των κουβανών πολιτικών κρατουμένων, να βοηθήσουν να τερματιστούν οι επιθέσεις κατά των αντιφρονούντων και να κάνουν έκκληση για τη δημιουργία αντιπολιτευόμενων κομμάτων και συνδικάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης