Συνελήφθη ο λάτρης του «Άγιου Θανάτου»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, 04:16
 Συνελήφθη ο λάτρης του «Άγιου Θανάτου»
Τον επικεφαλής μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης, η οποία λατρεύει τον «Άγιο Θάνατο», όπως τον αποκαλούν, καθώς φέρεται ως μέλος των καρτέλ των ναρκωτικών, με το όνομά του να εμπλέκεται σε υπόθεση απαγωγής στο Μεξικό.

Ο Νταβίντ Ρόμο, θεωρούμενος ως ο πρωθιερέας μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης με εκατομμύρια οπαδούς σε ολόκληρη την Αμερικάνικη Ήπειρο. Ο 42χρονος Ρόμο κατηγορείται ότι συνέπραξε στην απαγωγή δύο ηλικιωμένων ατόμων και ότι αποταμίευσε τα χρήματα που εισπράχθηκαν για λύτρα στον τραπεζικό του λογαριασμό, δήλωσε η γενική εισαγγελία στο Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα.

Ο Ρόμο διέψευσε ότι ενέχεται σε οποιαδήποτε αδικοπραγία και δήλωσε ότι η εκκλησία του καταδικάζει τη βία και δεν διατηρεί καμιά σχέση με λαθρέμπορους ναρκωτικών, προσθέτοντας όμως ότι η πόρτα του είναι ανοικτή για όλους.

Ο «Santa Muerte», «Άγιος Θάνατος» απεικονίζεται συχνά ως σκελετός, ενδεδυμένος με λευκές σατινένιες ρόμπες, κολιέ από χάντρες και να κρατά ένα δρεπάνι με μακρύ στειλιάρι. Οι οπαδοί του αφήνουν συχνά ως πρόσφορα τεκίλα, ρούμι, μπίρα, τσιγάρα, μετρητά, λουλούδια και γλυκά σε βωμούς διακοσμημένους με κομποσχοίνια και κεριά.

Η Καθολική Εκκλησία αντιμετωπίζει εχθρικά την παραθρησκευτική αυτή παράδοση, η προέλευση της οποίας ενδέχεται να εντοπίζεται στους θεούς του θανάτου των Αζτέκων και των Μάγια ή σε πανάρχαιες ευρωπαϊκές παραδόσεις καθολικοί.

Ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικού του Αγίου είναι πως λέγεται ότι εκπληρώνει τα αιτήματα των πιστών χωρίς να τα κρίνει.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, 04:20