Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε όλη τη Συρία από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Πέντε από τους θανάτους σημειώθηκαν στο προάστιο Άρμπιν της Δαμασκού, σύμφωνα με τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού, μία οργάνωση των αντικαθεστωτικών, η οποία επεσήμανε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούσαν τους διαδηλωτές από ασθενοφόρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού σκοτώθηκαν οι υπόλοιποι διαδηλωτές.

Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Δαμασκού, της Ντεράα και της Χομς σήμερα μετά την προσευχή για να ζητήσουν την πτώση του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα πάντα με τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν περικυκλώσει τεμένη σε πολλές πόλεις της Συρίας και εμπόδιζαν την πρόσβαση των πιστών σε αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα, το οποίο επικαλείται έναν αυτόπτη μάρτυρα, μετέδωσε ότι ο συριακός στρατός δεν επέτρεψε στους κατοίκους της Χάμα να πάνε στα τεμένη.

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 2.003 άνθρωποι, ανάμεσά τους 374 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, έχουν σκοτωθεί στη Συρία από τις 15 Μαρτίου, οπότε ξεκίνησε το κίνημα αμφισβήτησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης