Το κόμμα της Αούγκ Σαν Σούου Κίι, ηγετικής μορφής της Αντιπολίτευσης, στη Μιανμάρ εξέφρασε με ανακοίνωσή του την ικανοποίησή του για την αναμενόμενη επιλογή της χώρας για την προεδρία του Asean το 2014, επισημαίνοντας πως αυτή η εξέλιξη θα επιταχύνει τις πολιτικές αλλαγές στη χώρα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Νοτιο-ανατολικής Ασίας ζήτησαν χθες από τους ηγέτες των δέκα χωρών του Asean να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Μιανμάρ να αναλάβει την προεδρία του οργανισμού, παρά τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι Η.Π.Α., αλλά και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες ζητούν την απελευθέρωση της Αούνγκ και όλων των πολιτικών κρατουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η απόφαση αυτή ενθαρρύνει την σημερινή κυβέρνηση να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Νιάν Ουίν, ανώτατος αξιωματούχος της Ένωσης για την Δημοκρατία.

«Πιστεύω ότι οι πολιτικές ενέργειες της Μιανμάρ θα εντατικοποιηθούν όταν αναλάβει την προεδρία και γίνει ισότιμο μέλος του Asean», πρόσθεσε.

Οι εργασίες της 19ης ετήσιας Συνόδου του Asean άρχισαν σήμερα στο Μπαλί της Ινδονησίας και ένα μεγάλο μέρος της ατζέντας τους θα είναι αφιερωμένο στην επιστροφή της Μιανμάρ στη διπλωματική σκηνή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης