Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Ακτή Ελεφαντοστού

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011, 12:12
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Ακτή Ελεφαντοστού
Οι συγκρούσεις με βαρέα όπλα συνεχίζονται στο Αμπιτζάν γύρω από την κατοικία του απερχόμενου προέδρου, Λοράν Γκμπάγκμπο, και το προεδρικό μέγαρο, σύμφωνα με κατοίκους της πρωτεύουσας της Ακτής Ελεφαντοστού και ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κάτοικος της συνοικίας όπου βρίσκεται η οικία του πρώην προέδρου δήλωσε: «Οι πυροβολισμοί δεν σταματούν. Οι άνδρες του Γκμπάγκμπο αντιστέκονται σε όλες τις θέσεις τους».

Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στους υποστηρικτές του Γκμπάγκμπο και των δυνάμεων του Αλασάνε Ουατάρα, τον οποίο έχει αναγνωρίσει ως πρόεδρο η διεθνής κοινότητα, άρχισαν αργά χθες το βράδυ στην περίμετρο της κατοικίας.

Είναι αδύνατον να διευκρινιστεί αν ο Γκμπάγκμπο παραμένει στην κατοικία του, όπως είχαν ανακοινώσει νωρίτερα διάφορες πηγές. Οι προσκείμενες στον Ουατάρα δυνάμεις ανακοίνωσαν νωρίτερα πως κατέλαβαν την έδρα της κρατικής τηλεόρασης.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές ξέσπασαν τα μεσάνυχτα και συνεχίζονται και στη συνοικία Πλατό, όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο. Από τις συγκρούσεις αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές στα τέλη Νοεμβρίου έχουν χάσει τη ζωή τους 500 άνθρωποι, σύμφωνα με τον Ο.Η..Ε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011, 12:12