Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ένωσης των Χωρών της Ανατολικής Ασίας (Asean) συναντώνται στην Καμπότζη προκειμένου να συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στη Β. Κορέα και τη Μιανμάρ. Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, τα δύο θέματα βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής ατζέντας και αναμένεται να προκαλέσουν έντονες διαβουλεύσεις στη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα, Πνομ Πενχ.

Ήδη ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδονησίας έχει εκφράσει την ανησυχία του για την πρόθεση της Β. Κορέας να πραγματοποιήσει μέσα στον Απρίλιο την εκτόξευση ενός πυραύλου παρά τις διεθνείς πιέσεις και τις απειλές της Ιαπωνίας πως θα καταστρέψει οποιοδήποτε τμήμα του κινδυνεύει να πέσει εντός της επικράτειάς της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στη Μιανμάρ, το κλίμα είναι εξαιρετικά θετικό, μετά και τις αναφορές των ξένων παρατηρητών για την ομαλή διεξαγωγή των συμπληρωματικών βουλευτικών εκλογών. Ήδη τον περασμένο Νοέμβριο συμφωνήθηκε να τεθεί επικεφαλής της τοπικής ένωσης για το 2014 καθώς η μεταβατική κυβέρνηση του Thein Sein συνέχιζε να προωθεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την αλλαγή του αρνητικού κλίματος.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης