Τις πρώτες του συνομιλίες αναμένεται να έχει σήμερα ο επανεκλεγείς Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με άλλους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα τις μεταρρυθμίσεις που ζητεί από την Ε.Ε. πριν διεξαγάγει ένα δημοψήφισμα το 2017 για την παραμονή της Βρετανίας στην Ένωση.

Ο Κάμερον αναμένεται να χρησιμοποιήσει τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στη Ρίγα της Λετονίας ως ευκαιρία για να ανταλλάξει γνώμες με άλλους ηγέτες χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί των απαιτήσεων που εκφράζει η Αγγλία για να παραμείνει η χώρα του στην Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα θα ξεκινήσω σοβαρές συνομιλίες με ομολόγους μου για τη μεταρρύθμιση της Ε.Ε. και για την επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης της Μεγάλης Βρετανίας μαζί της» είπε σε δήλωσή του, προσθέτοντας πως «οι συνομιλίες αυτές δεν θα είναι εύκολες, ούτε γρήγορες. Θα υπάρξουν διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες καθ’ οδόν. Όμως πιστεύω ότι, δουλεύοντας μαζί στο σωστό πνεύμα και επιμένοντας, θα βρούμε λύσεις στις ανησυχίες των Βρετανών και θα βελτιώσουμε την Ε.Ε. γενικώς».

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος δήλωσε την Πέμπτη ότι η μείωση της πρόσβασης των προσφύγων της Ε.Ε. στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων της Βρετανίας είναι προϋπόθεση στην επαναδιαπραγμάτευσή του, αναμένεται να ανακοινώσει λεπτομερώς τις προτάσεις του στη συνάντηση ηγετών της Ε.Ε. στα τέλη Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης