Συνωμοσία καταγγέλει ο λιβανικός στρατός

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013, 13:59
Συνωμοσία καταγγέλει ο λιβανικός στρατός
Ο λιβανικός στρατός προειδοποίησε σήμερα για «συνωμοσία» με σκοπό να εμπλακεί ο Λίβανος σε έναν «παράλογο πόλεμο» μετά την κλιμάκωση των βιαιοτήτων που συνδέονται με τις συγκρούσεις στη γειτονική Συρία και προειδοποίησε ότι θα καταφύγει στη βία για να θέσει τέλος σ' αυτές.

«Η διοίκηση του στρατού καλεί τους πολίτες να επαγρυπνούν απέναντι σε συνωμοσίες που σκοπό έχουν να κάνει ο Λίβανος βήματα προς τα πίσω και να συρθεί σε έναν παράλογο πόλεμο», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο στρατός, προειδοποιώντας ότι «θα απαντήσει στα όπλα με όπλα». «Η διοίκηση του στρατού επιχείρησε τους τελευταίους μήνες να ενεργήσει με σταθερότητα, αποφασιστικότητα και υπομονή για να εμποδίσει το Λίβανο να μετατραπεί σε πεδίο μάχης των περιφερειακών συγκρούσεων και για να αποτρέψει την επέκταση» της σύγκρουσης, τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Όμως, τις τελευταίες ημέρες ορισμένες ομάδες εμφανίζονται αποφασισμένες να δημιουργήσουν εντάσεις στην ασφάλεια του Λιβάνου εν μέσω πολιτικών διαφωνιών για τις στρατιωτικές εξελίξεις στη Συρία», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013, 14:09