Τουλάχιστον 30 άνθρωποι, οι περισσότεροι πολίτες αλλά και στρατιώτες, σκοτώθηκαν σήμερα και 55 τραυματίστηκαν από την έκρηξη δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων, με στόχο δύο κτήρια των υπηρεσιών ασφαλείας στη Δαμασκό, μετέδωσε η τηλεόραση του Λιβάνου Al-Manar. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα. Πλάνα από την έκρηξη έδειξαν έναν σωρό από συντρίμμια και νοσηλευτές να σκεπάζουν με κουβέρτες ματωμένα πτώματα.

Ένας εικονολήπτης του Reuters δεν κατάφερε να πλησιάσει στον τόπο των επιθέσεων, γιατί δεν του επιτράπηκε, όμως το οπτικό υλικό που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο έδειξε εικόνες με καπνό να βγαίνει από τα κτήρια, τρύπες στα κτήρια και καμένα απομεινάρια αυτοκινήτων. Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar επικαλέστηκε πληροφορίες από τους ανταποκριτές του στην περιοχή. Το τηλεοπτικό δίκτυο ανήκει στο πανίσχυρο λιβανέζικο σιιτικό κόμμα και στην οργάνωση Χεζμπολάχ, σύμμαχο της Συρίας στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σημερινές επιθέσεις είχαν στόχο ένα κτήριο της κρατικής υπηρεσίας διοίκησης ασφαλείας και ένα τοπικό παράρτημα των υπηρεσιών ασφαλείας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης