Συρία: Σκληρή κριτική σε Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012, 01:24
Συρία: Σκληρή κριτική σε Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Τουρκία
Πυρά κατά της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Τουρκίας εξαπέλυσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar al-Assad, κατηγορώντας τις χώρες αυτές ότι εξοπλίζουν τους αντικαθεστωτικούς.

«Αυτοί εκεί, μετά από μια μεγάλη περίοδο φτώχειας, είδαν χρήμα στα χέρια τους και νομίζουν ότι με αυτό μπορούν να αγοράσουν την Ιστορία και έναν περιφερειακό ρόλο», δήλωσε αρχικά, αναφερόμενος στη Σαουδική Αραβία.

«Η διαδεδομένη ιδέα σύμφωνα με την οποία η Σαουδική Αραβία, η Συρία και η Αίγυπτος συνιστούν τον ακρογωνιαίο λίθο της σταθερότητας στην περιοχή είναι λανθασμένη. Τη θέση αυτή είχαν, έχουν και θα έχουν η Συρία, το Ιράκ και η Αίγυπτος», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Bashar al-Assad έγιναν στην εβδομαδιαία αιγυπτιακή εφημερίδα «Al-Ahram al-Arabi».

«Το Κατάρ χρησιμοποιεί την εξουσία και το χρήμα προκειμένου να περιστρέφεται στην τροχιά της Δύσης, παρέχοντας όπλα και χρήματα στους τρομοκράτες για να επαναληφθεί το ίδιο σενάριο με τη Λιβύη», συμπλήρωσε ενώ για την Τουρκία υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση της χώρας δεν ενδιαφέρεται για τον λαό αλλά για τις δικές της φιλοδοξίες και κυρίως για το σχέδιο δημιουργίας μιας νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει ότι η τελική νίκη ανήκει στον κυβερνητικό στρατό, αφήνοντας εκ νέου ανοικτό το παράθυρο του διαλόγου με την Αντιπολίτευση.

«Οι ένοπλοι που κατέφυγαν στην τρομοκρατία εναντίον του κράτους δεν έχουν καμία στήριξη από τον λαό. Το παράθυρο του διαλόγου είναι ανοιχτό για την Αντιπολίτευση», κατέληξε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012, 01:28