Ένα κοριτσάκι μόλις τεσσάρων ετών κατάφερε να βγει ζωντανό από τα ερείπια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που έγινε στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, μέλη της ομάδας διάσωσης, που δουλεύουν αδιάκοπα ψάχνοντας ζωντανούς και νεκρούς, 90 ώρες μετά τον φονικό σεισμό άκουσαν μία φωνή μέσα από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας Riza Bey. Ήταν η φωνή της 4χρονης Ayda Gezgin, η οποία, παρά το νεαρό της ηλικίας της, κατάφερε να αντέξει μένοντας ακίνητη, χωρίς νερό ή τροφή, και στις κρύες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, ειδικά το βράδυ. Η ομάδα διάσωσης την απεγκλώβισε μία ώρα μετά τον εντοπισμό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένα πολύ γλυκό κορίτσι. Έδειχνε σαν να μην ήταν τόσες ώρες κάτω από τα συντρίμμια. Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι ήταν αυτή η φωνή. Μετά ψάχνοντας στα ερείπια είδαμε ένα κοριτσάκι. Αφού μας μίλησε, αμέσως ήρθε στο σημείο όλη η ομάδα διάσωσης. “Εάν είσαι καλά, μπορείς να μου κρατήσει το χέρι;” της είπε ένα μέλος του πληρώματος. Συγκινηθήκαμε όλοι μας πολύ» ανέφεραν μεταξύ άλλων τα μέλη της ομάδας διάσωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες: Hurriyet

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης