Η έκρηξη της βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του στοίχισε τη ζωή ενός ανώτερου δημοσίου λειτουργού της Σομαλίας την Κυριακή, ανακοίνωσε η σομαλική αστυνομία.

Ο Σαΐντ Χάγκι Τζάμα, διευθυντής του Υπουργείου Ταχυδρομείων, Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας, επέστρεφε στο σπίτι του όταν εξερράγη η βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο όχημά του έξω από το κτήριο του σομαλικού κοινοβουλίου στη Μογκαντίσου, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Αλί Χάσαν, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον ακόμη δύο πολίτες τραυματίστηκαν εξαιτίας της έκρηξης.

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, τα απανθρακωμένα και παραμορφωμένα συντρίμμια του αυτοκινήτου παρέμειναν στον δρόμο «για περίπου μία ώρα» μετά την επίθεση.

Η εξτρεμιστική οργάνωση Σεμπάμπ, η οποία ορκίζεται πίστη στην αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια μέσω του Radio Andalus, του ραδιοφωνικού προπαγανδιστικού της δικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση στην πρωτεύουσα σημειώθηκε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού ότι εννέα μέλη της Σεμπάμπ σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στη Λεμπέντε της Σομαλίας.

«Αυτήν τη στιγμή εκτιμούμε ότι το αεροπορικό πλήγμα είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα εξτρεμιστές» και ότι ουδείς άμαχος τραυματίστηκε, ανέφερε το μικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την Αφρική (USAFRICOM), διευκρινίζοντας ότι η επιδρομή έγινε την Παρασκευή.

Οι ΗΠΑ ενέτειναν την εμπλοκή τους στον πόλεμο εναντίον της οργάνωσης στο πλευρό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Σομαλίας, η οποία υποστηρίζεται επίσης από 20.000 στελέχη της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία, της AMISOM, που είναι παρούσα στη χώρα στο Κέρας της Αφρικής από το 2007.

Η Σεμπάμπ επιδιώκει την ανατροπή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης προκειμένου να επιβάλει τη δική της ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου στη χώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης