Τα δημόσια νοσοκομεία του Σάο Πάολο θα μπορούσαν να καταρρεύσουν σε περίπου δύο εβδομάδες, προειδοποίησε ο δήμαρχος της πόλης.

Ο δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Βραζιλίας, Σάο Πάολο, Μπρούνο Κόβας δήλωσε ότι το σύστημα υγείας του μπορεί να καταρρεύσει καθώς αυξάνεται η ζήτηση για κρεβάτια έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση περιπτώσεων κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος είπε ότι τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης είχαν φτάσει το 90% της χωρητικότητας και θα μπορούσαν να εξαντληθούν σε διάστημα δύο εβδομάδων. Κατηγόρησε εκείνους που παραβίασαν τους κανόνες κλειδώματος ότι έπαιζαν «ρωσική ρουλέτα» με τη ζωή των ανθρώπων.

Το Σάο Πάολο είναι μία από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο στη χώρα, με σχεδόν 3.000 θανάτους μέχρι στιγμής. Το Σάββατο, η Βραζιλία ξεπέρασε την Ισπανία και την Ιταλία και έγινε το έθνος με τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων.

Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε 7.938 νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες, το σύνολο περισσότερων από 241.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν υψηλότερο αριθμό.

Εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας στη Βραζιλία προειδοποίησαν ότι ο πραγματικός αριθμός επιβεβαιωμένων λοιμώξεων στη χώρα μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος από τα επίσημα αρχεία, λόγω έλλειψης δοκιμών.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Τζάιρ Μπολσονάρο έχει επικριθεί έντονα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό για τον χειρισμό του στην κλιμάκωση της υγειονομικής κρίσης της χώρας του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης