Στη Νότια Κορέα ο Τζον Κέρι

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013, 11:41
Στη Νότια Κορέα ο Τζον Κέρι
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, έφθασε σήμερα στη Νότια Κορέα, ξεκινώντας από εκεί την τριήμερη περιοδεία του στην Ασία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα προσπαθήσει να πείσει την Κίνα να κατευνάσει την Πιονγιάνγκ, η πολεμοχαρής ρητορική της οποίας έχει δημιουργήσει άνευ προηγουμένου ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Εκτός από τη Σεούλ, ο Τζον Κέρι θα επισκεφθεί το Πεκίνο και το Τόκιο. Ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος που συνοδεύει τον Τζον Κέρι στην περιοδεία του δήλωσε, κατά τη διάρκεια της στάσης που πραγματοποίησε το αεροσκάφος του υπουργού Εξωτερικών στην αεροπορική βάση του Μανάς στο Κιργιστάν, ότι η Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις στην Κίνα, ώστε να χρησιμοποιήσει όλη της την επιρροή για να τερματιστούν οι «αποσταθεροποιητικές ενέργειες» της Βόρειας Κορέας, που θέτουν σε κίνδυνο περιφερειακά και διεθνή συμφέροντα.

«Η Κίνα έχει τεράστιο συμφέρον στη σταθερότητα και η αέναη επιδίωξη της Βόρειας Κορέας να αποκτήσει πυρηνικό πύραυλο είναι εχθρός της σταθερότητας» δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος. «Αυτό δίνει σε εμάς και στους Κινέζους έναν ισχυρό κοινό στόχο υπέρ της αποπυρηνικοποίησης. Είναι σαφές ότι ετοιμάζονται για τουλάχιστον άλλη μία δοκιμή πυραύλου» δήλωσε από την πλευρά του αξιωματούχος του State Department που συμμετέχει στην αποστολή του Τζον Κέρι, προσθέτοντας ότι η ασιατική περιοδεία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών είναι «πολύ σημαντική στο μέτρο που θα δείχνει στους συμμάχους μας ότι είμαστε έτοιμοι,  ότι οι συμμαχίες μας μετράνε και ότι θα τις υπερασπισθούμε».


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013, 13:08