Στις ΗΠΑ τη Δευτέρα ο βασιλιάς της Ιορδανίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017, 08:59
Στις ΗΠΑ τη Δευτέρα ο βασιλιάς της Ιορδανίας
Επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιήσει από τη Δευτέρα ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Άραβα ηγέτη μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Η ΑΜ ο βασιλεύς Αμπντάλα Β’ θα ξεκινήσει μια επίσκεψη εργασίας στις ΗΠΑ τη Δευτέρα, κατά την οποία θα συναντηθεί με τη νέα κυβέρνηση και το Κογκρέσο» ανέφερε η πρεσβεία της Ιορδανίας στην Ουάσινγκτον σε ανάρτησή της στο Twitter, χωρίς να διευκρινίσει εάν θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών.

Ο Αμπντάλα μόλις ολοκλήρωσε μια επίσκεψη στη Ρωσία, όπου ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον ευχαρίστησε για τη στήριξη της χώρας του στην ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία. Η Ιορδανία συμμετέχει στη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία, της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ.

Η επίσκεψη του βασιλιά της Ιορδανίας πραγματοποιείται ενώ ο Τραμπ προετοιμάζεται να υπογράψει προεδρικό διάταγμα, το οποίο θα περιλαμβάνει μια προσωρινή απαγόρευση εισόδου σε όλους τους πρόσφυγες καθώς και την αναστολή χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων για υπηκόους του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017, 10:51