Στη δημοσιότητα έρχονται νέα στοιχεία για την υπόθεση παρακολουθήσεων τηλεφώνων από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο βρετανικός Guardian επικαλούμενος πηγές από το στενό περιβάλλον του πρώην πράκτορα Έντουαρτ Σνόουντεν, αναφέρει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες 35 τουλάχιστον ηγετών διαφόρων χωρών ανά τον κόσμο. Τα ονόματα των ηγετών αυτών δεν αναφέρονται στο έγγραφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη λίστα με τα τηλέφωνα που περιλαμβάνονται σε σχετικό έγγραφο-ντοκουμέντο με έτος έκδοσης το 2006, συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 200 αριθμοί τηλεφώνων, εκ των οποίων οι 35 ανήκουν στους ηγέτες χωρών. Οι εν λόγω αριθμοί φέρονται να παρακολουθούνταν στενά από την NSA.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ένας Αμερικανός αξιωματούχος παρέδωσε στην NSA τους τηλεφωνικούς αριθμούς τους αφού η υπηρεσία ζήτησε από άλλες αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες να της αποκαλύψουν τις πληροφορίες που διέθεταν για ξένους πολιτικούς, ώστε να εντάξει τα τηλέφωνά τους στο σύστημα παρακολούθησης που είχε θέσει σε λειτουργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Guardian

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης