Την πρόθεση της British Airways να περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας, αποκάλυψε πριν από λίγα λεπτά το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Skynews.

Παράλληλα, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο Βρετανικός αερομεταφορέας προσανατολίζεται στο πάγωμα των μισθών του επίγειου και εναέριου προσωπικού, για τα επόμενα δύο χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, οι διαπραγματεύσεις, μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρείας, για περιστολή δαπανών και μείωση του προσωπικού, κατέληξαν σε αδιέξοδο, πριν από λίγη ώρα, καθώς η προθεσμία που είχε δώσει η British Airways στους εκπροσώπους των εργαζόμενων εξέπνευσε, χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία.

Η ένωση των εργαζομένων της εταιρείας, από την πλευρά της, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που επέλθει οριστική ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν να προγραμματίσουν τις κινητοποιήσεις τους τον Αύγουστο, κατά το σημείο αιχμής της τουριστικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από λίγες ημέρες, περίπου 7.000 εργαζόμενοι της εταιρείας αιτήθηκαν εθελοντικά την μείωση των μηνιαίων αποδοχών τους, μεταξύ των οποίων 800 άτομα, τα οποία δέχθηκαν να εργασθούν για ένα μήνα αμισθί. Η κίνηση αυτή προβλέπεται να μειώσει τα έξοδα της εταιρείας κατά 10 εκατομμύρια λίρες. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ποσό φαντάζει ως σταγόνα στον Ωκεανό του υπερχρεωμένου αερομεταφορέα.

Όπως έγινε γνωστό, η British Airways, κατά το έτος 2008, σημείωσε ζημίες ύψους 401 εκατομμυρίων λιρών, ενώ φημολογείται ότι οι καθημερινές ζημίες της εταιρείας ανέρχονται στα τρία εκατομμύρια λίρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης