Στο μέλλον...η αποχώρηση από το Ιράκ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2008, 21:17
Στο μέλλον...η αποχώρηση από το Ιράκ

Αμερικανοί και Βρετανοί Θα «αποχωρήσουν από το Ιράκ», αλλά αυτό δεν μπορεί να οριστεί σε ένα «τεχνητό χρονοδιάγραμμα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, ανακοίνωσαν ότι συμφωνούν στην αποχώρηση των στρατευμάτων από το Ιράκ, αλλά επεσήμαναν το αποκαλούμενο «τεχνητό χρονοδιάγραμμα» που κατ' ουσία σημαίνει ότι η αποχώρηση αργεί…

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον τρόπο που ο Γκόρντον Μπράουν διαχειρίζεται το θέμα του Ιράκ», τόνισε ο Τζορτζ Μπους, διασκεδάζοντας τα δημοσιεύματα για διαφωνίες μεταξύ των δύο ηγετών που αφορούν τα βρετανικά σχέδια αποχώρησης από τις επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Ο Γκόρντον Μπράουν τόνισε από την πλευρά του ότι «πρέπει ακόμη να γίνει δουλειά» στο Ιράκ από τις βρετανικές δυνάμεις, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην εκπαίδευση των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων.

Στη συνάντησή τους στο Λονδίνο, ο πρόεδρος Μπους και ο πρωθυπουργός Μπράουν εξέτασαν επίσης την κατάσταση στη Ζιμπάμπουε και στη Μιανμάρ, το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, την παγκόσμια επισιτιστική κρίση και την εκτίναξη στα ύψη των τιμών πετρελαίου.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Τζορτζ Μπους στην Ευρώπη, που θα είναι και η τελευταία του από τη θέση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι η Βόρεια Ιρλανδία.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2008, 21:17