Την έναρξη μιας μαζικής επιχείρησης εκτάκτου ανάγκης σε περιοχή του Ν. Σουδάν, όπου σημειώθηκαν πρόσφατα συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων φυλών για τον έλεγχο του ζωικού κεφαλαίου και των αποθεμάτων νερού, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ο.Η.Ε., μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

«Η διανομή τροφίμων έχει ξεκινήσει σε 2.000 ανθρώπους στην περιοχή Τζoνγκλέι.Στόχος της επιχείρησης αποτελεί η παροχή βοήθειας σε 50.000 ανθρώπους οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες ταραχές ανάμεσα σε αντίπαλες εθνοτικές ομάδες», τόνισε η Elisabeth Byrs.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν μέσα και περιμετρικά της πόλης Πιμπόρ, με την κυβέρνηση του Ν. Σουδάν να κηρύσσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την ευρύτερη περιοχή. Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 6.000 μέλη της φυλής Λου Νούερ επιτέθηκαν στην πόλη, αναγκάζοντας τον κυβερνητικό στρατό να ζητήσει τη συνδρομή των δυνάμεων του Ο.Η.Ε..

Στην ευρύτερη περιοχή σημειώνονται συχνά παρόμοια περιστατικά. Τις περισσότερες φορές οι ζωοκλοπές αποτελούν την αφορμή για την έναρξη των συγκρούσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ο.Η.Ε., περίπου 350.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το 2011.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Έκκληση του Ο.Η.Ε. για επείγουσα βοήθεια στο Ν. Σουδάν, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012, 12:40
Υπό έλεγχο η κατάσταση στο Ν. Σουδάν, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012, 05:23

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης