Στον εισαγγελέα του Μανχάταν ανατίθεται η έρευνα για τον προσωπικό δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ και πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζιουλιάνι, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με μία καταγγελία για παράνομη διάθεση χρημάτων σε εκλογική επιτροπή υπέρ του Τραμπ και άλλων πολιτικών υποψηφίων.

Η υπόθεση ερευνάται έπειτα από τη σύλληψη δύο ανδρών τον Οκτώβριο ύστερα από καταγγελίες για την παράνομη διάθεση χρημάτων για την προβολή πολιτικών προσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος εξελίσσεται σε κεντρικό πρόσωπο της έρευνας για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ που διεξάγει η Βουλή των Αντιπροσώπων, για το αν ο Αμερικανός πρόεδρος παραβίασε το πλαίσιο των εξουσιών του, για προσωπικά πολιτικά του οφέλη.

Η έρευνα επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με τον ομόλογό του της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 25 Ιουλίου 2019. Στο τηλεφώνημα αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να άσκησε πίεση στον Ουκρανό ομόλογό του για την έναρξη έρευνας σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ, ο οποίος ήταν διευθυντής της ουκρανικής ενεργειακής εταιρείας Burisma.

Για χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους, ο Τζιουλιάνι ισχυρίζεται αβάσιμα ότι ο Μπάιντεν προσπάθησε να απολύσει έναν Ουκρανό εισαγγελέα, ώστε να τον σταματήσει από τη διεξαγωγή της έρευνας για την Burisma.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι δύο γεννημένοι στο εξωτερικό επιχειρηματίες που έχουν συλληφθεί, ο γεννημένος στην Ουκρανία Λεβ Πάρνας και ο γεννημένος στη Λευκορωσία Ιγκόρ Φρούμαν, τον βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή.

Ο Τζιουλιάνι έγραψε χθες στο Twitter για την έρευνα που έκανε ο ίδιος σε αυτό που χαρακτηρίζει ως ουκρανική συνωμοσία και διαφθορά, ότι είχε στόχο να υπερασπιστεί τον Τραμπ, καθώς, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Τζιουλιάνι, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορήθηκε άδικα για συνωμοσία με τη Ρωσία ως προς την άσκηση επιρροής στις προεδρικές εκλογές του 2016.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης