Στο στόχαστρο της E.E. η σύζυγος του προέδρου της Συρίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 07:28
Στο στόχαστρο της E.E. η σύζυγος του προέδρου της Συρίας
Η Ε.Ε. σχεδιάζει να απαγορεύσει στη σύζυγο του προέδρου της Συρίας, Bashar al-Assad, να πραγματοποιεί ταξίδια εντός των διοικητικών ορίων της καθώς και οποιαδήποτε εμπορική συναλλαγή με κάποιο από τα κράτη-μέλη της, σε μια προσπάθεια να εντείνει τις προσπάθειες για άμεσο τερματισμό των βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα στον κυβερνητικό στρατό και τις καθεστωτικές δυνάμεις.

Η γεννημένη στη Βρετανία πρώην τραπεζίτης επενδύσεων που είχε κάποτε καλλιεργήσει την εικόνα μιας γυναίκας εμπνευσμένης από δυτικές αξίες, η Asma Al-Assad έχει γίνει πλέον μισητό πρόσωπο για πολλούς Σύρους καθώς συνεχίζει να υποστηρίζει τον σύζυγό της παρά τις συνεχείς καταγγελίες για βάναυση καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τις δυνάμεις Ασφαλείας.

Τις τελευταίες εβδομάδες έγινε το επίκεντρο της προσοχής των Μ.Μ.Ε. όταν αρκετά από τα ηλεκτρονικά της μηνύματα, που εξασφάλισε η βρετανική εφημερίδα Guardian, την εμφανίζει να αγοράζει cd pop μουσικής και αντικείμενα πολυτελείας, ενώ η Συρία συνεχίζει να μαστίζεται από νέο κύμα βίας.

Την Παρασκευή, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. αναμένεται να αποφασίσουν την επιβολή νέων μέτρων κατά νομικών και φυσικών προσώπων της Συρίας και σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian ανάμεσα σε αυτά θα βρίσκεται και η σύζυγος του Bashar al-Assad.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 07:40