Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη ύστερα από βομβιστικές επιθέσεις στα γραφεία εφημερίδας σε δύο διαφορετικές πόλεις της Νιγηρίας, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Η πρώτη σημειώθηκε στην πρωτεύουσα, Αμπούτζα, στην έδρα της εφημερίδας «The Day», με τρεις ανθρώπους να υποκύπτουν στα τραύματά τους. «Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Κοιμόμουν όταν άκουσα έναν πολύ δυνατό θόρυβο. Τα πάντα γύρω μου σκοτείνιασαν και ο χώρος γέμισε καπνό. Έτρεξα έξω και τότε κατάλαβα πως πρόκειται για βόμβα», δήλωσε ο Samson Oliver, εργαζόμενος στη συγκεκριμένη εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας άνδρας στάθμευσε το όχημά του στο πίσω μέρος των γραφείων και στη συνέχεια πυροδότησε τα εκρηκτικά όταν τον πλησίασαν τα μέλη της Ασφάλειας του κτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Παρόμοια επίθεση σημειώθηκε και στην πόλη Καντούνα, με τουλάχιστον τρεις ακόμη ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ωστόσο οι Αρχές υποπτεύονται μέλη της Μπόκο Χαράμ πως βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις. Η εφημερίδα «The Day» έχει επανειλημμένα στηρίξει τον πρόεδρο της χώρας, Goodluck Jonathan, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στα μέλη της Μπόκο Χαράμ, ένοπλης οργάνωσης η οποία επιδιώκει την αυτονομία του βόρειου τμήματος της χώρας και την επιβολή του ισλαμικού νόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμάται πως από τα μέσα του 2009, τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή της στη διάρκεια βομβιστικών επιθέσεων σε διάφορες πόλεις της Νιγηρίας.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Η Μπόκο Χαράμ απλώνει τα πλοκάμια της στο Μάλι, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Απριλίου 2012, 05:36

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης