Τουλάχιστον 100 μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, βρίσκονται ανάμεσα σε ισλαμιστές στην υπό κατάληψη πόλη, Γκάο, στο βόρειο τμήμα του Μάλι, μετέδωσε το euronews. Η συγκεκριμένη πόλη ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα του αυτόνομου κράτους του Αζαουάντ και είχε προηγουμένως καταληφθεί από μαχητές Τουαρέγκ λίγες ημέρες μετά το πραξικόπημα που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα, Μπαμάκο.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 100 μαχητές της Μπόκο Χαράμ στην πόλη, Γκάο και έχουν έρθει από τον Νίγηρα και τη Νιγηρία. Δεν κρύβονται. Ορισμένοι μάλιστα χρησιμοποιούν την τοπική γλώσσα για να εξηγήσουν ότι ανήκουν στην Μπόκο Χαράμ», εξήγησε κυβερνητική πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας παραμένει έντονη για την κατάσταση στο αφρικανικό κράτος καθώς ήδη έχει διαρρεύσει πως μαχητές της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ (Αqmi) βρίσκονται στην ιστορική πόλη, Τιμπουκτού. Τόσο η Ecowas όσο και η Αφρικανική Ένωση φοβούνται ενδεχόμενη ενίσχυση της ένοπλης οργάνωσης και των εξτρεμιστών οι οποίοι θα επιδιώξουν να εγκαθιδρύσουν ένα κράτος που θα λειτουργεί με βάση τον ισλαμικό νόμο (Σαρία).

Η Μπόκο Χαράμ ευθύνεται για σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη Νιγηρία και χαρακτηρίζεται από την απέχθειά της απέναντι σε οτιδήποτε «δυτικό».

Διαβάστε επίσης:
Μάλι: Συνάντηση μεταβατικού προέδρου με το στρατιωτικό καθεστώς, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Απριλίου 2012, 04:21
Στους 20 ο αριθμός των νεκρών στη Νιγηρία, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Απριλίου 2012, 15:29
Νιγηρία: Λήστεψαν τράπεζα και επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, 04:04

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης