Στους δρόμους κατέβηκαν τη Δευτέρα οι δάσκαλοι στο Σικάγο για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια στο πλαίσιο πολυήμερης απεργίας.

Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 27.000 δάσκαλοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν λόγω διαφωνιών με τις Aρχές της εκλογικής περιφέρειας όπου εκλέγεται ο Barack Obama, όσον αφορά στους τρόπους αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού. Περίπου 400.000 μαθητές παραμένουν στα σπίτια τους, με αρκετούς γονείς να βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα καθώς δεν έχουν κάποιον δικό τους άνθρωπο για να προσέχει τα παιδιά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων και τις τοπικές σχολικές Αρχές κατέρρευσαν την Κυριακή, με το κλίμα να εμφανίζει έντονα σημάδια πόλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν επιλογή τους να απεργήσουν. Είναι μια άχρηστη απεργία, θα μπορούσε να αποφευχθεί και είναι λάθος», εξήγησε ο δήμαρχος της πόλης και… «δεξί» χέρι του υποψήφιου των Δημοκρατικών, Rahm Emanuel.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των δασκάλων εξηγεί ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης θα στοιχήσει τη δουλειά σε τουλάχιστον 6.000 εργαζομένους στον τομέα της Εκπαίδευσης, εστιάζοντας στους αστάθμητους παράγοντες (που δεν λαμβάνονται υπόψιν από τις τοπικές Αρχές) όπως είναι η φτώχεια και η βία με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπα καθημερινά αρκετά από τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία της πόλης.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης