Στους δρόμους οι Γερμανοί φοιτητές

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009, 14:57
Στους δρόμους οι Γερμανοί φοιτητές
Κλειστά παρέμειναν σήμερα δεκάδες πανεπιστήμια στην Γερμανία, ενώ στις πιο μεγάλες πόλεις της χώρας διοργανώθηκαν και διαδηλώσεις από φοιτητές, που αντιτίθενται στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και ζητούν περισσότερα χρήματα για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στο Βερολίνο, χιλιάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο κρατώντας πανό με το σύνθημα «Χρήματα για την εκπαίδευση και όχι για τις τράπεζες» και «δωρεάν παιδεία για όλους». Σύμφωνα με την αστυνομία οι διαμαρτυρόμενοι κατ' αυτόν τον τρόπο ξεπέρασαν τις 5.000.

Εδώ και μία εβδομάδα, περίπου πενήντα πανεπιστήμια σε όλη την χώρα είναι σε αναταραχή, ενώ σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθούν πορείες σε πολλές πόλεις, όπως το Μόναχο, η Κολωνία, η Χαϊδελβέργη, το Αμβούργο και το Βερολίνο.

Οι φοιτητές αντιτίθενται στην υιοθέτηση της «διαδικασίας της Μπολόνια», που εναρμονίζει τη λειτουργία των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων ορίζοντας συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για την απόκτηση πτυχίου,  μεταπτυχιακού και διδακτορικού.

Μέχρι σήμερα, στη Γερμανία, οι φοιτητές δεν περιορίζονται χρονικά και μπορούν να κάνουν τις σπουδές τους με το ρυθμό που επιθυμούν.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009, 15:07