Ιατροδικαστής στην Ταϊλάνδη πέθανε αφού μολύνθηκε από τον κορωνοϊό από ένα πτώμα ασθενή, κάτι που πιστεύεται πως συμβαίνει για πρώτη φορά.  

Ο ιατροδικαστής, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Forensic and Legal Medicine, εργαζόταν στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, ωστόσο δεν έχει κατονομαστεί και η ηλικία του επίσης δεν έχει γνωστοποιηθεί. Το σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε μόλις, όμως το περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Μαρτίου, όταν στη χώρα είχαν καταγραφεί 272 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο άρθρο, αναφέρεται πως μέχρι στιγμής, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για την πρώτη αναφορά μετάδοσης του κορωνοϊού και στη συνέχεια θανάτου σε μέλος ιατροδικαστικής μονάδας. «Yπάρχει μικρή πιθανότητα να έρθουν σε επαφή οι επαγγελματίες ιατροδικαστικών μονάδων με μολυσμένους ασθενείς, αλλά μπορούν να έρθουν σε επαφή με βιολογικά δείγματα και πτώματα», συνεχίζει το άρθρο. «Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των μολυσμένων από το COVID-19 πτωμάτων, δεδομένου ότι η εξέταση νεκρών σωμάτων για Covid-19 δεν είναι μια συνηθισμένη πρακτική στην Ταϊλάνδη».

Το άρθρο καταλήγει τονίζοντας την ανάγκη λήψης  αυστηρών μέτρων και ενίσχυσης της ατομικής προφύλαξης στο χώρο του νεκροτομείου αλλά και κατά τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Πλέον, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ταϊλάνδη έχει φτάσει τα 2.613. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης