Τελευταίο δρομολόγιο για 10 επιβάτες λεωφορείου στο Περού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014, 11:15
Τελευταίο δρομολόγιο για 10 επιβάτες λεωφορείου στο Περού
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ορεινή περιοχή των Άνδεων στο Περού, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, εξετράπη της πορείας του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και έπεσε σε γκρεμό βάθους πολλών μέτρων.

Το τραγικό συμβάν συνέβη τη Δευτέρα πολύ κοντά στην πόλη Σέρο ντε Πάσκο στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία. Εικόνες από το Associated Press δείχνουν πτώματα να μεταφέρονται με σεντόνια έξω από το βαρύ όχημα και να τοποθετούνται στο έδαφος.

Τα τροχαία δυστυχήματα με λεωφορεία στο Περού δεν είναι σπάνια. Με την οροσειρά των Άνδεων να περνά μέσα από τη χώρα, αρκετά τμήματα του ορεινού δικτύου θεωρούνται απαρχαιωμένα και εγκυμονούν κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς. Παράλληλα, οι έντονες βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, αυξάνουν την ολισθηρότητα του δρόμου, ενώ σημαντικά προβλήματα προκαλούνται από τις κατολισθήσεις.

Παρά τα πλούσια έσοδα από τις εξαγωγές ορυκτών, ο πρόεδρος της χώρας Ollanta Humala δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του ορεινού οδικού δικτύου.


Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
Αιματηρό τροχαίο στο Περού, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Απριλίου 2013, 21:02

«Βουτιά» θανάτου λεωφορείου στη Βολιβία, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012, 07:07

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014, 11:41