Τελειώνει ο χρόνος για τις δύο αδελφές από τη Σ. Αραβία που βρήκαν «καταφύγιο» στο Χονγκ Κονγκ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, 07:41
Τελειώνει ο χρόνος για τις δύο αδελφές από τη Σ. Αραβία που βρήκαν «καταφύγιο» στο Χονγκ Κονγκ

Το μέλλον δύο αδελφών από τη Σαουδική Αραβία, οι οποίες κρύβονται στο Χονγκ Κονγκ από τον Σεπτέμβριο, είναι εξαιρετικά αβέβαιο από σήμερα, τελευταία ημέρα της νόμιμης παραμονής τους στην αυτόνομη πόλη-επαρχία της Κίνας.

«Είμαστε τρομοκρατημένες, φοβόμαστε πως θα μας αναγκάσουν να επιστρέψουμε στη Σαουδική Αραβία» ανέφεραν μέσω Twitter χθες.

«Είχαμε ζητήσει (...) εκτάκτως να μας χορηγηθεί βίζα για τρίτη χώρα, ώστε να σωθούμε, πριν από δύο μήνες και πλέον. Ελπίζαμε ότι θα μας τη χορηγούσαν χωρίς καθυστέρηση» πρόσθεσαν.

Οι δύο αδελφές, ηλικίας 18 και 20 ετών, που λένε ότι έχουν προσηλυτιστεί στον χριστιανισμό, ισχυρίζονται πως διέφυγαν κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών τους στη Σρι Λάνκα και πήγαν στο Χονγκ Κονγκ, με την ελπίδα να επιβιβαστούν σε πτήση για την Αυστραλία. Όμως, τις εμπόδισαν άνδρες που ισχυρίζονται πως ήταν Σαουδάραβες αξιωματούχοι. Έκτοτε, κρύβονται στο Χονγκ Κονγκ και έχουν αλλάξει 13 φορές τόπο κατοικίας, για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους.

Διατείνονται ότι τα διαβατήριά τους έχουν ακυρωθεί και λένε πως φοβούνται να πάνε στο σαουδαραβικό προξενείο στο Χονγκ Κονγκ για να τα ανανεώσουν.

Η «Ριμ» και η «Ράουαν», κατά τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούν για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, φοβούνται ότι θα τους επιβληθεί η θανατική ποινή, αν αναγκαστούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

 Το Χονγκ Κονγκ δεν έχει επικυρώσει τη Σύμβαση για τους Πρόσφυγες του 1951 και οι αιτούντες άσυλο συχνά αναγκάζονται να περιμένουν χρόνια έως ότου να καταλήξουν σε μια τρίτη χώρα.

Η υπηρεσία μετανάστευσης του Χονγκ Κονγκ περιορίστηκε να αναφέρει στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι δεν σχολιάζει μεμονωμένες υποθέσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, 08:01