Η εξουσία του φαίνεται να γλιστράει, τουλάχιστον δεν λειτουργεί σωστά, τα φρένα δεν πιάνουν και η σταθερότητα της «πολύ σταθερής ιδιοφυΐας του» φαίνεται να ταλαντεύεται.

Γιατί; Επλήγη πραγματικά από «mini stroke» τον περασμένο Νοέμβριο; Ή μήπως οι λόγοι για τις φαντασιώσεις του είναι απλώς ότι βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις έναντι του Τζο Μπάιντεν και ότι ούτε η υπερβολικά απογοητευτική του εκστρατεία νόμου και τάξης γίνεται πολύ ελκυστική; Ή όλα τούτα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που εγείρει ανησυχίες για την κατάσταση του Τραμπ πριν από τις εκλογές είναι η πρόσφατη στήριξή του σε κάποιες θεωρίες συνωμοσίας, η συζήτησή του για «σκοτεινές σκιές» που ελέγχουν τον Μπάιντεν λέγοντας ότι οι άνθρωποι βρίσκονταν έξω για να προκαλέσουν «πραξικόπημα» και κατηγορώντας ότι «κακοποιοί» με «σκοτεινές στολές» βρίσκονταν σε ένα αεροπλάνο που αναχώρησε από την Ουάσιγκτον. Επίσης είπε στους ανθρώπους του να ψηφίσουν δύο φορές για να γίνει έλεγχος εάν λειτουργεί η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου.

Ανησυχεί ακόμη περισσότερο τώρα που ο Τζέφρι Γκόλντμπεργκ, εκδότης του The Atlantic, έγραψε στο περιοδικό του βλάπτοντας τη στάση του Τραμπ προς τον στρατό τις τέσσερις πηγές κατά τις οποίες ο πρόεδρος καταδίκασε ως «χαμένους» εκείνους που τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν ενώ πολεμούσαν στο γαλλικό πεδίο μάχης κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Aν ο Τραμπ ξέρει τι κάνει, πρέπει να φύγει τώρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή στο σχόλιο έδωσε δήλωση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών σε πρόσφατη συνέντευξη με τη συνάδελφό του ακροδεξιά λευκή εθνικίστρια Laura Ingraham των Fatherland (FOX) News: «Σημασία έχει πως αυτό είναι ένα φοβερό όνομα. Είναι τόσο διακριτικό. Είναι κακό για τους μαύρους. Είναι κακό για όλους».

Όπως αναφέρει η Wikipedia, το «Black Lives Matter» (BLM-Η ζωή των μαύρων έχει σημασία) είναι ένα αποκεντρωμένο κίνημα που υποστηρίζει τη μη βίαιη πολιτική ανυπακοή σε διαμαρτυρία ενάντια σε περιστατικά αστυνομικής βιαιότητας και κάθε φυλετικής κίνησης βίας εναντίον των μαύρων… Το ευρύτερο κίνημα και οι σχετικές οργανώσεις του συνήθως υποστηρίζουν την αστυνομική βία κατά των μαύρων, καθώς και για διάφορες άλλες πολιτικές αλλαγές που θεωρούνται ότι σχετίζονται με τη μαύρη απελευθέρωση.

Αριστεροί παρατηρητές υποστηρίζουν πως  το κίνημα του Black Lives Matter δεν μοιράστηκε την παγκόσμια άποψη.

Το Black Lives Matter, ανεξάρτητα από το τι είναι, δεν υποστηρίζει την πολυφυλετική σοσιαλιστική επανάσταση της εργατικής τάξης, τον έλεγχο των εργατών, τη συλλογική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και τη διάλυση της αμερικανικής καπιταλιστικής αυτοκρατορίας.

Ο οργανισμός των δεκαέξι κεφαλαίων που αποκαλείται «Black Lives Matter Network» (ιδρύθηκε το 2013) δεν θα είχε λάβει εκατομμύρια δολάρια από το Ford Foundation και διάφορους εταιρικούς χορηγούς εάν υποστήριζε αυτά τα πράγματα.

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης