Μια νεαρή καθηγήτρια πληροφορικής από το Νταγκεστάν αναγνωρίστηκε από τους γονείς της, χάρη σε μια φωτογραφία, ως η δεύτερη καμικάζι των βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στο μετρό της Μόσχας στις 29 Μαρτίου, υποστηρίζει σήμερα μια ρωσική εφημερίδα.

«Η γυναίκα μου και εγώ αναγνωρίσαμε αμέσως την κόρη μας, Μαριάμ», δήλωσε ο πατέρας της, Ρασούλ Μαγκομέντοφ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Νόβαγια Γκαζέτα στην ιστοσελίδα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαγκομέντοφ μίλησε με μια δημοσιογράφο της εφημερίδας αφότου φίλοι του είχαν στείλει στο κινητό τηλέφωνό του μια φωτογραφία της 28χρονης κόρης του η οποία δημοσιεύτηκε σε μια ιστοσελίδα.

Την Παρασκευή οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι μια 18χρονη από το Νταγκεστάν, η Τζανέτ Αμπντουραχμάνοβα, ήταν εκείνη που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σταθμό Παρκ Κουλτούρι του μετρό.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση της δεύτερης γυναίκας-καμικάζι ενώ τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ενδέχεται να κατάγεται από την Τσετσενία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαγκομέντοφ ωστόσο είπε ότι η σύζυγός του είδε για τελευταία φορά την κόρη τους την παραμονή των επιθέσεων, όταν την συνόδευσε σε μια αγορά της Μαχατσκάλα.

Η Μαριάμ είπε στη μητέρα της ότι επρόκειτο να επισκεφθεί μια φίλη της και αργότερα θα επέστρεφε στο σπίτι. Έκτοτε δεν είχαν κανένα νέο της.

Στη φωτογραφία η γυναίκα φοράει το ίδιο κόκκινο μαντίλι που φορούσε όταν την είδε η μητέρα της για τελευταία φορά.

Η Μαριάμ ζούσε με τους γονείς της στο χωριό Μπαλαχάνι και δίδασκε πληροφορική σε ένα σχολείο του Νταγκεστάν.
Ο πατέρας υποστήριξε ότι δεν είχε εκφράσει ποτέ εξτρεμιστικές απόψεις, ούτε είχε παρατηρήσει ο ίδιος να συμπεριφέρεται παράξενα η κόρη του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης