Την επόμενη εβδομάδα ξεκινουν στην Ινδονησία δοκιμές πιθανού εμβολίου για κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020, 11:10
Την επόμενη εβδομάδα ξεκινουν στην Ινδονησία δοκιμές πιθανού εμβολίου για κορωνοϊό

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ινδονησία δοκιμές πιθανού εμβολίου για τον κορωνοϊό σε ανθρώπους, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της κρατικής φαρμακευτικής εταιρίας Bio Farma και της κινεζικής Sinovac Biotech, σύμφωνα με υψηλόβαθμο ερευνητή.

Οι δοκιμές του εμβολίου ξεκινούν ενώ η Ινδονησία πασχίζει να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων.

Η φάση 3 των κλινικών δοκιμών αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 Αυγούστου και θα αφορά 1.620 εθελοντές, ηλικίας μεταξύ 18 και 59 ετών, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο καθηγητής Κουσναντί Ρουσμίλ, επικεφαλής ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Padjadjaran της Παντούνγκ.

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες θα λάβουν το εμβόλιο εντός ενός εξαμήνου, ενώ οι υπόλοιποι θα λάβουν ψευδοφάρμακο, δήλωσε, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής 800 εθελοντές έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στη διαδικασία αυτή.

Έως χθες, η Ινδονησία είχε καταγράψει 116.871 κρούσματα κορωνοϊού και 5.432 θανάτους –ο υψηλότερος αριθμός στην ανατολική Ασία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020, 11:12