Τυνησία: Σύλληψη δεύτερου υπόπτου για την επίθεση στο μουσείο Μπαρντό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 17:13
Τυνησία: Σύλληψη δεύτερου υπόπτου για την επίθεση στο μουσείο Μπαρντό
Ένας Μαροκινός, ο οποίος καταζητούνταν ως ύποπτος για ανάμιξη στην αιματηρή επίθεση της 18ης Μαρτίου εναντίον του μουσείου Μπαρντό στην Τύνιδα, συνελήφθη στα σύνορα της Τυνησίας με τη Λιβύη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του τυνησιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο ύποπτος, ο οποίος ονομάζεται Νουρεντίν Αλ Νάιμπι, «συνελήφθη την Κυριακή στο συνοριακό φυλάκιο του Ρας Τζεντίρ ενώ επέστρεφε στην Τυνησία από τη Λιβύη» δήλωσε ο Μοχάμεντ Άλι Αρούι.

Ο άνδρας, ο οποίος «είχε στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο», ήταν αναμειγμένος «με έμμεσο τρόπο» στην επίθεση, όπως και άλλος Μαροκινός ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στην Ιταλία, πρόσθεσε ο κ. Αρούι, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τον ρόλο που πιστεύεται πως είχε ο ύποπτος.

Είκοσι δύο άνθρωποι - 21 ξένοι τουρίστες και ένας Τυνήσιος αστυνομικός - σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον του μουσείου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, όμως η Τύνιδα την αποδίδει στον Λόκμαν Αμπού Σαχρ, Αλγερινό τζιχαντιστή ο οποίος συνδέεται με την Αλ Κάιντα και σκοτώθηκε στα τέλη Μαρτίου από τις τυνησιακές δυνάμεις ασφαλείας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 17:13