Ο τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ υποστήριξε πως οι εργασίες του «Barbaros» στην ανατολική Μεσόγειο γίνονται για ολόκληρη την Κύπρο «είτε βρεθούν οι υδρογονάνθρακες στο βορρά, είτε στον νότο, είτε στην ΑΟΖ που έχει αναγνωριστεί, είτε που δεν έχει αναγνωριστεί».

«Για αυτό και το σεισμογραφικό μας “Barbaros” συνεχίζει αυτές τις εργασίες μέσα στη δική του περιοχή. Και πάλι είναι μια εργασία που γίνεται για ολόκληρη την Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά ο τούρκος Υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε μάλιστα ότι για αυτό τον λόγο «το βλέπουν ως μια θετική εργασία η οποία στηρίζει την πολιτική σταθερότητα και την ενισχύει. Δεν το βρίσκουμε σωστό να μετατραπεί αυτό σε κρίση».

Εν τω μεταξύ συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλε στον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας για τη 31η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Ο τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμά του ανέφερε ότι «ο Τουρκοκυπριακός λαός στηρίζοντας με αποφασιστικότητα το νομικό του σύστημα και την ελευθερία του, υιοθετεί κάθε εποικοδομητική προσέγγιση για την επίτευξη δίκαιης και μόνιμης λύσης στο νησί και καταβάλλει προσπάθεια με υπομονή ώστε να μετατραπεί η Κύπρος σε μια περιοχή ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης