Το υπουργικό συμβούλιο στηρίζει τον Χριστόφια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011, 09:29
Το υπουργικό συμβούλιο στηρίζει τον Χριστόφια
Την πλήρη στήριξή του προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και στα όσα δήλωσε για το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς εξέφρασε το υπουργικό συμβούλιο.

Το πόρισμα αποδίδει σοβαρές θεσμικές και προσωπικές πολιτικές ευθύνες στον πρόεδρο Χριστόφια και στους τέως υπουργούς Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού, και Άμυνας, Κώστα Παπακώστα.

Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε αργά χθες το βράδυ στην οικία του Δ. Χριστόφια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι «το υπουργικό συμβούλιο αναμένει τα αποτελέσματα της διερεύνησης από την Αστυνομία για πιθανές ποινικές ευθύνες, για να ολοκληρώσει τη συζήτησή του σε επόμενη συνεδρία».

Τόνισε, παράλληλα, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζει την πλήρη στήριξή του προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στα όσα ο πρόεδρος δήλωσε.

Ο κ. Χριστόφιας απέρριψε κατηγορηματικά ότι υπέχει οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη για την τραγωδία στο Μαρί, όπως του καταλογίζεται στο πόρισμα του νομικού Πόλυ Πολυβίου, και διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Τόνισε, επίσης, ότι το συμπέρασμα του πορίσματος για τον ίδιο δεν τεκμηριώνεται από τις μαρτυρίες και το υλικό, που παρουσιάστηκε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011, 09:40