«Το Ισλάμ ευθύνεται για τα επεισόδια»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Απριλίου 2011, 14:54
«Το Ισλάμ ευθύνεται για τα επεισόδια»
Ο αμερικανός πάστορας που έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου στις 20 Μαρτίου επέρριψε στο Ισλάμ την ευθύνη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την προκλητική πράξη του στο Αφγανιστάν και προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων.

Ο πάστορας Τέρι Τζόουνς κάλεσε τον ΟΗΕ και τις αμερικανικές δυνάμεις να δράσουν «άμεσα» εναντίον των δραστών των επεισοδίων εκτιμώντας ότι γι΄αυτά ευθύνεται το Ισλάμ στο σύνολό του.

«Το Ισλάμ δεν είναι μία θρησκεία ειρήνης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η μικρή ομάδα φανατικών χριστιανών της οποίας ηγείται ο Τζόουνς και έχει την έδρα της στο Γκέινσβιλ της Φλόριντας.

Χθες Παρασκευή επτά εργαζόμενοι του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν και πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν στη διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ του Αφγανιστάν στη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για το κάψιμο του Κορανίου.

Εννέα ακόμη άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε διαδήλωση που διοργανώθηκε στην Κανταχάρ. Οι διαδηλωτές ζητούσαν τη δίωξη του Τζόουνς στις ΗΠΑ.

Χαρακτηρίζοντας τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες στο Αφγανιστάν «εγκληματική και πραγματικά τραγική πράξη», ο πάστορας ζήτησε ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ να λάβουν «άμεση δράση».

«Πρέπει να θεωρήσουμε αυτές τις χώρες και αυτούς τους λαούς υπεύθυνους για όσα έκαναν», επεσήμανε. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε για πολύ καιρό ακόμη στις χώρες στις οποίες κυριαρχούν οι μουσουλμάνοι να εξαπολύουν το μίσος τους εναντίον των χριστιανών και των μειονοτήτων», υπογράμμισε.

Στις 20 Μαρτίου ο Τζόουνς έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου. Ο πάστορας είχε προκαλέσει και τον Σεπτέμβριο του 2010 αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο όταν είχε απειλήσει πάλι να κάψει ένα αντίτυπο του Κορανίου, κάτι που τελικά δεν έκανε.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Απριλίου 2011, 14:56